Ziinga

söndag 23 maj 2010

Många gula bäckar små...

Sätten att rädda statsfinanserna äro lika många som George Bush's korkade uttalanden under dennes mandatperiod.

Ett av de mer spektakulära torde vara de offentliga urinerarnas (låter som ett kommunaljobb) bidrag till en bättre statsekonomi. Förra året bötfälldes ca 5000 av dessa nödiga välgörare, och detta inbringade staten 3,8 miljoner. Kan ju tyckas vara endast en skvätt (!) i sammanhanget, men som rubriken antyder; många bäckar små....

Det kan ju hända att ett flertal av urinerarna inte hade tänkt sig att bidra just på detta sätt, men de mår säkert bättre av att efteråt få veta att just deras lättning ledde till att t.ex kungen kunde få sina älskade stekta sparvar på söndagarna.

Och nu när vi ändå har ångan uppe, kanske vi skulle ta urin-finansierandet ett steg längre. Varför inte bötfälla de som också skvätter utanför på de offentliga toaletterna? 500 spänn och en elchock skulle väl pigga upp?

Möjligheterna är obegränsande, som ni förstår. Dags att skicka in ett stort antal medborgarförslag gällande fantasifulla böter. Fimp- och tuggummivakter att komplettera de vanliga trista parkeringsvakterna med? Grillförbud på lördagkvällar (här snackar vi miljarder in i statskassan)?

Jag känner att jag här bidragit med att starta en tankekedja hos alla, så jag vilar min väska (I rest my case) :)

-Vi måste druckit något näringsrikt, grabbar. Detta träd stod inte här igår!DN, AB, Barometern

3 kommentarer:

 1. Du är klok du Käre Vän! Gillar din tankekedja, jag hänger på helt klart!
  Jag gillar faktiskt lite civil olydnad så jag funderar på om jag inte ska ta och kissa en skvätt utanför polisstationen där jag bor, men absolut inte på huset eller asfalten, det skulle vara lite äckligt, men om jag kissar emot deras buskar, jag får då böta 500 spänn och bidrar till statsfinanserna samtidigt som jag tillför den näringsfattiga jorden vi har här på Södertörn en hel del kväveföreningar, jag belsaste dessutom inte de kommunla reningsverket heller, som sagt gillar din tankekedja!
  Vi har det så in i helvetes stökigt här just nu, fast idag bloggar jag på energireserver, jag njuter som vaniligt och ler åt dina inlägg, hoppas du har hämtat dig efter den "vedervärdiga matiné film du såg"!
  Ha en fin fortsatt Söndag!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!
  PS: Hälsa alla tokiga kvinnor du har runt dig och se till att "tekniknördarna" börjar blogga!

  SvaraRadera
 2. Jag är väl lite trött, men jag glömde själva budskapet med att kissa i polisen buskar. Jag och ordningsmakten är inte riktigt överens just nu!
  Ska berätta, hittade en cykel!
  Ringer polisen för att fråga var jag ska lämna in den!
  Får reda på att de har stängt, jag kan förvara cykeln säger det.
  Dum som jag är så gav jag polisen den stulna cykels ramnummer. Vad tror du händer på natten blir det inbrott och den stulna cykeln blir stulen plus två andra cyklar hos mig!
  Egentligen så borde jag inte berätta detta, det har blivit så mycket byråkrati kring detta så hälften kunde vara nog! Polis och försäkringsbolag inblandade, som tur så var Länsförsäkringar kloka nog och fatta problematiken så de har hjälpt till att reda ut denna "moment 22 härva" sedan var det också en djäkla tur att den ordinarecykelägaren hade blivit ersatt av just Länsförsäkringar!
  Skrivbordspolisen var däremot inte till hjälp, i princip så ansåg de att jag varit "försummlig" som inte vidtåg extra åtgärder så inte den stulna cykel kunde tillgripas???
  Kan en sak vara mer skyddad en inlåst i ens eget garage?
  Nu förstår du varför jag vill också vara med och kissa!
  Hmmm....nu blev jag så där tror igen! (ler)

  SvaraRadera
 3. Min (våta) dröm är att bötfälla hussar och mattar som låter hundar (och katter) kissa på grindstolpar och bajsa där folk går, står och sitter. Prisa Gud för den skatteåterbäringen...på många sätt.

  SvaraRadera