Ziinga

onsdag 21 oktober 2009

Belgiskt öronvax

Ikväll är jag en JulHanne som onsdagsfirar inne hos Oumberligating. Detta börjar bli en tradition, glöggen bubblar ur näsan och mina levervärden kommer aldrig mer bli de samma...

Men strunt i det!

Mitt under partajandet kom jag plötsligt att tänka på det underbara fenomenet Mondegreens igen. Om ni inte vet vad jag dillar om, kan jag berätta att en Mondegreen helt enkelt är ett vackert namn för en felhörd låttext.

Läs gärna mitt inlägg "Ursäkta mig medan jag kysser den här killen" så får ni en utförligt och tämligen roande (jag vet att jag är kaxig, men jag är go ändå) redogörelse av fenomenet.

Till och med min miniprinsessa Ella skapade ett nytt land då vi tittade på melodifestivalen i våras; Bosnien-Hercegovina lät i hennes öron som Bosse-Här-Så-Går-Vi-In-Va. Se inlägget "Eurovision? Aldrig! Nästan..."

Men nu får det vara slut med gamla referenser. Här ska nya skapas, och det utan skam!

Nu ämnar jag ta Mondegreenen till ännu högre höjder! Vi ska nämligen leta upp de låtar där man helt plötsligt hör svenska fraser i en i övrigt helt utrikisk sång.

Resultatet är knäckande, jag lovar :)

Nå, låt oss sätta igång! Det tveksamma nöjet att vara först ut går till den belgiska honungsbakelsen Kate Ryan (eftersom jag har vallonblod i mina ådror klappar hjärtat extra mycket för belgarna vilket i sin tur retar gallfeber på Monique. Som stolt nederländska har hon med modersmjölken fostrats i att betrakta belgare som kompletta idioter, och det inbegriper mig....men där kan hon ha rätt...) Hur som helst så är min eländiga goding just nu i Tjeckien och inte ens om hon ställer sig på tå kan hon nå mig med stekpannan.
Belgarna är inte alls små till växten, det är hästarna som är så förbannat stora :)
Därav, Kate Ryan! Jag är väldigt modig på avstånd, förstår ni.

Till Mondegreenen!!

Titta och framför allt lyssna på följande klipp. Den svenska frasen inträder 2,06 in i låten.....Hörde ni?? Inte det, lyssna en gång till!

Nu då?

Jajamen, hon sjunger "Tjena Uffe, nu ska bögarna ta oss!"

Vi belgare är tydligen vackra men hopplösa smyg-homofober hela bunten...vår öl går dock inte av för hackor!

Jag spanar efter mer smygsvenskt och återkommer....

Nu ska jag jul-partaja lite till och limma fast ett par rosa renhorn på katten. När kvinnan är borta dansar Alfahannen på bordet :)


För övrigt anser jag att den tredje säsongen av Californication är efterlängtad.


Finalisterna i belgiska Idol 2009

10 kommentarer:

 1. Belgare är ett mycket trevligt folkslag! Jag ska faktiskt ner till Bryssel över Allhelgonahelgen och träffa lite vänner jag har där. :)

  SvaraRadera
 2. Jaha, det är ju så man får en tår i ögat.

  Drick en Chimay och skänk mig en tanke.

  Själv ska jag till Friesland över julen, och lär bli bombarderad med diverse teser om varför alla belgare bör grävas ner..... ;)

  Ska du börja blogga igen, eller??
  Jag tänkte väl det:)

  SvaraRadera
 3. "Tjen Uffe, nu ska bögarna få" tycker jag hon sjunger! Eller annars är det jag som hör helt galet så här dagen efter!(ler)
  Ja, världen verkar inte riktigt vara mogen för "cyberfest" det är ju klart, eller annars var alla ute och handlade julklappar? Vad vet jag.
  Det jag däremot vet att jag nu ska "stänga butiken" ett tag och det gäller även min andra blogg. Har fullt upp med annat, inte så kul visserligen, men nödvändigt!
  Ha det så bra som det bara går så länge!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 4. Hittade hit via oumberlige Peter!

  Vad jag skrattade medan jag läste ditt inlägg"ursäkta medan jag kysser den här killen"...haha.
  Ja himmel vilka feltolkningar man gjort under åren. Nu minns jag dem inte (eller så har jag kanske med vetet förträngt dem). Men ungarna brukar ju vara snabba att påpeka om det blir fel medan jag förnärmat fnyser :)

  Ha en bra dag

  Viveka

  SvaraRadera
 5. Tack för ett gott skratt, precis vad jag behövde efter denna av olika anledningar märkliga torsdag.

  När det gäller belgare, så likställer jag dem alla med Hercule Poirot. Sen får du ta det som komplimang eller förolämpning... (Med den lilla kännedom om alfahannen som jag besitter är jag alldeles övertygad om hur du tolkar mina alternativ.)

  SvaraRadera
 6. Oumberligating:
  Din felhörning är minst lika rolig, men en aning aggressivare *skrattar*.

  En fest med 2 deltagare är ju också en fest, eller hur? När de 2 dessutom råkar vara en Oumberlig och en Alfahanne så skapas det ett oväsen som det normalt krävs 30 apberusade fotbollshuliganer för att uppnå.. :)

  Lycka till med vad du och ni tar er för under "pausen". Kram på dig!

  Viveka:
  Det roliga är ju att vi alla garanterat sjungit tokigt hur många gånger som helst, alla kan känna igen sig i detta.

  Mycket skrattretande, eller hur?
  Välkommen förresten!

  Ailas:
  Att jag fått dig att skratta på en märklig torsdag låter som musik i mina öron! Då blir jag mallig ;)

  Hercule Poirot fungerar alldeles utmärkt för mig. Monique däremot, den eländiga kvinnan, envisas med att kalla mig Manneken Pis. Vad i herrans namn bygger hon det på??Jag vet inte om jag vill veta..

  SvaraRadera
 7. Jag vill också att det ska vara så att jag är vallonare. Gissar på det pga namnet men farfar envisades med att det är ett gammalt soldatnamn. Måste forska nån gång.

  SvaraRadera
 8. Bitte:
  På min farmors sida vimlar det av dem. En hel drös med efternamnen Anjou och Herou.

  På min mormors sida finns bara svenskar. Hela familjen emigrerade till Chicago, utom min mormorsfar. De befann sig där under depressionen och gangsterväldet, och en av bröderna blev, enligt kyrkoböckerna, "skjuten och slängd i floden"!!

  Men jag har fortfarande morfar och farfars grenar kvar att utforska. Jag misstänker att ett nytt gäng belgare väntar mig där :)

  SvaraRadera
 9. Jag och fjortisen skarttande så vi nästan kissade ner oss. Tack för det Alfahannen!

  SvaraRadera
 10. Gafflan:
  Varsågoda!! :)

  men jag inser att jag måste ta lite pauser då och då i letandet, annars riskerar jag hjärtflimmer ;)

  SvaraRadera