Ziinga

tisdag 9 februari 2010

Bilfärgers inverkan på humöret

Idag besökte Ellas skola den stora fotbollsplanen / bandybanan för en stunds skridsko-samvaro. Humör och underlag kunde inte beskrivas på annat sätt än glatt.

Jag mötte upp klassen på plats, just som de kom marscherande ifrån bussen ner mot den nyspolade härligheten. Oväsendet på skocken kan väl närmast liknas vid det öronbedövande bröl som skulle kunna tänkas uppstå då ett gäng snarstuckna tjurar på kvällen kommer hem till lagården efter en dags betande och upptäcker att någon bytt ut abonnemanget på kanalen Playcow mot MTV (MuTV).

Jag behövde inte spana efter min lilla dotter.
Hon hördes.
Som vanligt.

Jag tror att hon sjöng något med 50 Cent, eller så var det Valpen I Fönstret. Jag är lite osäker där.

Nåja, glada var de allihop.

Klassen satte sig bredvid varandra längs en lång bänk för att snöra på sig åkdonen. Jag erbjöd mig att hjälpa till med skridskorna. Ett svischande ljud hördes, och plötsligt hade 7 par skridskoförsedda ben svingats mot mig där jag satt på huk.
Lite giljotinkänsla fick jag allt...

Jag hjälpte till, tittade en stund på de små liven och åkte sedan vidare för att sköta andra sysslor.
En timme senare anlände jag åter i lagom tid för att hämta upp henne. Hon var helt slut och lätt blåslagen. På väg mot bilen började hon snyfta. Väl i bilen grät hon.

-BUHUUUU...JAG ÄR SÅ TRÖÖÖÖTTT...BUHUUU....JAG RAMLADE 43 GÅNGER....BUHUUU...EN POJKE SA TILL MIG ATT JAG ÅKTE FUUULT...BUHUUU....JAG ÄR KALL OCH BLÖÖÖT.....BUHUUUU.....GUL BIL! 2 POÄNG TILL MIG!! YESSS!!

Hon följde upp det sista utropet med att daska till mig i nacken så att hatten for ner framför mina ögon. Den gula bilen försvann runt ett gathörn.

Ella's frustration var som bortblåst. Så illa var det alltså inte. Baskade unge ;)Underskatta inte de själahelande egenskaperna hos en gul bil!

7 kommentarer:

 1. Hur många gånger har jag inte varit nära att köra av vägen när någon av döttrarna ropat just GUL BIL och delat ut en smäll mot min kropp!
  Ta mig tusan att jag blir lika förvånad varje gång över att detta är en evigt pågående tävling, 24/7 året runt, i all oändlighet. AMEN =)

  SvaraRadera
 2. Shit också att jag är mitt inne i matlagningen, så jag hinner inte utveckla min kommentar ordentligt, men jag hoppas att alla vet att "Dam på röd Cykel" neutraliserar två gula bilar samt två kinser slår ut vinstpoängen helt och hållt hur många gula bilar man än sett!
  Mina tre barn var som galna för några år sedan!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 3. Ett av livets stora mysterier, Gafflan....den eviga Gul-bil-leken...:)

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att Oumberligating vet hur man ska leka den leken, nu har jag ett vapen att ta till;) Yes!!!

  PS. Ordverifieringen var...håll i dig nu...ishall. *Asgarv*.DS

  SvaraRadera
 5. Missade jag nåt nu, eller åkte du inte skridskor själv?? :-O

  SvaraRadera
 6. Gafflan:
  Ordverifieringens vägar äro outgrundliga...ishall...haha!

  Oumberligating:
  Som sagt, tack för tipsen! Detta kommer ge mig en osviklig fördel, jag måste bara se till att enbart köra i närheten av kinesrestaurangerna!

  Fast övertaget lär bli kortvarigt, snart har de lärt sig de nya reglerna och reagerar snabbare än jag i alla fall! *ler*

  Västergötskan:
  Jag skulle kunna ägna en hel blogg åt mina tillkortakommanden som skridskoåkare. Man kan väl säga att jag och skridskor är en lika harmonisk kombination som Drottning Silvia och Marilyn Manson... :)

  SvaraRadera