Ziinga

onsdag 3 februari 2010

Jag vill också ha upprättelse!

Jag läser till min oförställda glädje att Tomas Brolin kräver tillbaka ett landslagsmål som tilldömdes Roland Nilsson för en herrans massa år sedan. Roland hade tydligen skjutit ett skott, och bollen hade gått i mål via Brolins rygg. Varför brolin stod med ryggen till framgår inte av historien, men han kanske åt en korv eller något.

Hur som helst.

Det är vackert! På dem bara!

Oerhört inspirerad av detta vill jag nu också ha upprättelse!

En ljuvlig försommardag någon gång under min mellanstadieperiod sköt jag, iklädd träskor, en fotboll i bakhuvudet på en lärare som råkade passera. Han bet sig i tungan och hans glasögon for i en vacker båge genom luften innan de gick sönder mot marken.

En nanosekund senare hade jag förflyttat mig ett imponerande antal meter därifrån och låtsades vara med ett annat gäng pojkar som spelade kula. En annan gosse fick skulden...

Nu vill jag tala om att det var jag!

Den stackars gossen som fick skulden är numera mycket framgångsrik egenföretagare. Själv är jag en bloggande 4-barnspappa med pysljud i knät.

Det är inte rättvist! Jag kräver upprättelse:)

DN , AB , HD , SVD ,

7 kommentarer:

 1. Klart du ska ha upprättelse. Du outade din väl bevarade hemlighet nu ju ;)

  SvaraRadera
 2. Gafflan:

  Betyder det att pysljudet i knät försvinner nu då?

  SvaraRadera
 3. Du borde dessutom kontakta killen och kräva minst en halv miljon för att du gjorde honom framgångsrik. Utan att ha tagit emot beskyllningen hade han säkert aldrig blivit en sådan entreprenör som han är! :-D

  SvaraRadera
 4. Håller med, kräv ersättning för framåtputtningen. Han hade aldrig vågat annars!

  SvaraRadera
 5. Svårt fall ditt knä...du får nog leva med "pyspunka" där ;))

  SvaraRadera
 6. Håller med, till punkt och pricka.......rätt ska vara rätt!
  Själv så lyckades jag med konsstycket att klacka en boll snyggt, problematiken var att just när jag skulle "klacka" bullen så kom min gypalärare emellan så klacken träffade aldrig bollen utan sänkte min gympalärare istället! Jag gick i nian då så det kändes taskig när han låg där och kved på marken, försvinn skrek han bara till oss elver! Vi lämnade honom på golvet, man måste ju lyda sin gympalärae, man han var en storsint man så veckan där på var det nya "friska tag" och inga sura miner där inte!
  Men han hade otur i livet min Käre Gympalärare, han var en mästare på vattenskidor så året därpå lyckades hans Fru att, som också alltid körde båten när han hade uppvisningar, kör över honom med båten och med propellern sprätta upp magen på honom!
  Djävlig tragiskt och jag som gillar vattenskidåkning har sedan dess förbjudit alla som kör åt mig att vända båten utan att först lokalisera var jag ligger i vattnet!
  Kul du skriver om Roland Nilsson, han är den enda kändis som jag varit släkt med, han syster var gift med min Kusin ett tag! (Jag mötte Lassie......eller va det nu kallas)
  Stort tack för den underbara kommentaren inne hos mig, självklart så blev jag smickrad!
  Och uppriktigt, jag känner igen mig i problematiken när du gör dina fantastiska inlägg!
  Det duger verkligen inte att skriva...så festligt....jag tror jag skrattar på mig eller någon annan platityd!
  Har själv försökt mig på konststycket att skriva kul texter till bilder, men inte lyckats så fulländat som du gjort!
  Min favorittext är till en bild där två kvinnor trillar ut genom ett fönster och texten under löd:
  "Det vore en underdrift att påstå att det regnade småspik!"
  Sådant är himla kul!
  Så fortsätt du att förgyll min tillvaro med fler spetsfundigheter!
  Jag är ledig idag, drivsnö hindrar mig ifrån att komma ut till min Skärgårdsö som under några veckor till kommer vara min arbetsplats!
  Varför skrattar jag fortfarande åt att du skriver "pysljud i knät" är jag en mycket ond människa som trots tragiken i det hela skrattar gott! Kroppsljud är altid kul, dock inte de två vanligaste (såvida inte människor som brukar göra dem, gör dem)
  Själv hade jag en djävligt lustigt knarrande hälsena under några år, men sorgligt nog så forsvann detta intressanta ljud efter en behövlig hälseneronovering gjord på Kirurgen på Västeråslasarett!
  Min Fru har ett lustigt sugljud eller slurpljud mellan några kotor när hon rör sig, hon äter ju morfin för att det inte ska göra alltför ont, men ett intressant ljud är det! Vi kanske ska bilda en intresseförening!
  "Kroppsljudsmänniskor emot Kärnkraft" (ja, nu kanske du inte är emot kärnkraft som bor i Oskcarshamn) men jag tror du förstår vad jag menar!
  Hoppas fler ansluter sig och berättar om just sitt personliga kroppsljud på din fina blogg!
  Hur låter "Moncan" om du trycker på henne exempelvis? Dina döttrar, knakar det i dem, min ena sån knäpper det intressant om eller gjorde när man lyfte honom som liten, fast det hördes inte så bra eftersom han hela tiden skrek då jag lyfte honom.....ja, i örat!
  Ha et bäst, som vanligt var rädd om dig och de dina!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 7. Intressant hur mycket stavfel som smyger sig in i min text, men hade det varit en gammalskrivmaskin så hade det aldrig hänt, de här moderna tangentborden är ju bara skit!
  Sedan blev det ju lite fel, jag menade att de två vanligaste kroppsljuden bli endast kul om det är personer som INTE normalt avger sådana. Sitter ju ibland i en byggbarack och där finns det människor av din och min art som tycker att dessa två kroppsljud är de mesta naturliga av allt.
  Jag vill betona att det hände aldrig på den kvinnodominerade myndighet som jag jobbade på under 16 års tid! Finns Gud och finns det skillnader mellan män och kvinnor........jag bara undrar! (ler)
  Som sag ha det bara bäst!

  SvaraRadera