Ziinga

söndag 28 mars 2010

Polisstormning och oväntad författardebut

God fortsättning på helgen, kära läsare!

Denna helg har mitt frisiska yrväder och jag återigen stuckit huvudena in i björngrottan.
Vi har med berått mod gått mot röd gubbe på Champs-Elysée i rusningstid.
Vi har stått ovanpå Kaknästornet i åskväder, där vi, endast iklädda näsringar av koppar och med fötterna i en plåtbalja med vatten, skrikit att Tor är en mes.

Vi har, med andra ord, stått på loppis.
Att stå på loppis, mina vänner, kan få den mest förhärdade marknadsnasare att krypa ihop i fosterställning och gråta hejdlöst.

Att stå på loppis kräver helt enkelt sin man (och eländiga kvinna).

Varför? undrar ni säkert.

Nå, för att få en totalbild av mina erfarenheter gällande loppisfenomenet bör ni läsa mina 3 tidigare inlägg; Loppis-galopp del 1, del 2 och Permobiltantens hämnd. Samt läsa vidare på detta inlägg.

Då kanske ni förstår:)

Åter till gårdagen.
Man hann  inte mer än öppna portarna för allmänheten innan polisen stormade in. Ja det vill säga, en pensionerad polis med förkärlek till dragspel. Samma polis som köpte en fantastiskt tung mässingsplatta med utomjordingmotiv av mig för någon månad sedan.
Han fick syn på mig och rusade fram mot bordet.
-Där är du, din rackare! Du, den där mässingsplattan är ju rent för jävlig!
Två gånger har jag försökt hänga upp den på väggen, och varje gång böjer sig spikhelvetet så att plattan far i golvet. Smällarna i parketten ger ju utslag på Richterskalan! Och vilka kratrar sedan, hahahaha!

I ett vackert ögonblick av manligt samförstånd skrattade vi gott åt det hela, medan hans fru som stod bakom himlade med ögonen åt oss.

-Ja, det var nog det roligaste jag köpt på länge! dånade den älskvärde gamle konstapeln medan han forcerade sig vidare i trängseln.
Han stannade till en gång till och köpte en tavla av oss, föreställande en man med dragspel som lutar sig mot ett äppelträd.
-Den kan jag hänga upp så länge medan jag funderar på vad jag ska göra med mässingsplattan!

En stund senare fick vi besök av en dam som intresserat undersökte ett antal udda kaffekoppar vi dukat fram. Samtidigt som hon gjorde detta kom en yngre kvinna fram till henne;
-Jag är så glad! kvittrade hon. Jag har hittat en bok av han, den där!
-Vem? undrade damen vid kopparna.
-Jo, vad heter han nu igen...du vet han med en massa brunkräm och som pratar konstigt...Fredrik Reinfeldt!
-Va?, sade både damen och jag unisont.
-Jaa, Reinfeldt! Han var ju med på "Fångarna på slottet", eller vad det heter!
Kaffekoppsdamen harklade sig och sade; -Du menar Björn Ranelid.
-Ameh *suck*, jag SA ju det!

Fredrik Reinfeldt, landsfader.


Jag letade strategiskt efter termosen medan kaffekoppsdamen och den yngre kvinnan fick vara ifred i sin djupa diskussion rörande den hårfina skillnaden mellan hundögda statsministrar och brunmålade författare.

Nu förstår ni kanske varför en loppis tar på psyket:)

5 kommentarer:

 1. *skrattar* Härligt med lite humor så här på morgonen, startad med huvudvärk... :-P

  Dagens ungdom inkl. jag själv då (intalar jag mig!) :-D behöver lite utbildning i svensk historia. Jag menar vad heter vår nuvarande kung? Carl Gustav den 6:e eller vad är det...? :-D

  SvaraRadera
 2. Underbart! Antar att det tog en stund att hitta termosen? :-D

  SvaraRadera
 3. Underbart inlägg som vanligt! (ler)
  Loppisar är en tuff värld, som kräver sin tribut av alla inblandade!
  Bäst gillar jag "prutare", inte det som vill ha ned lite Kosta eller Orrefors prylar med någon hundring, det är ju sjävklart att 400 hundra ska bli cirka 320 spänn, men de här "lirarna" som prutar på en grej för en femma!!!
  Underbarast av alla "loppisar" är ju Skärholmen utanför Stockholm, skulle aldrig sälja där själv, man skulle gå med förlust direkt, det är prutarnas mecka, ja bokstavligen för lirarna där kommer ifrån "Mecka området" dessutom! (ler)
  Förra helgen var jag där och handlade, man kan göra ordentliga fynd där, om man gör som jag och betalar lite extra för att komma in innan loppisen egentligen börjat! (ler) Ja, så illa är det Käre Vän, i krig, kärlek och loppis är allt tillåtet!
  Det var extrapris på importerad Viagra, kartong på Kinesiska så man fick lita på säljaren......Kompis, du kommer få Stockholms hårdaste..hm...cencurerar mig lite här! Säljaren sa att jag kommer att ha "ribba" i minst två dagar efter hans importerade grejjor!
  Herregud! Det orkar jag inte svarade jag, har redan haft det i en vecka nu, sedan förra kuren...då blev han tyst!
  Ha en skön vecka!
  Kram ifrån Peter!
  PS: Vi gillar ju Robert Gustavsson du och jag och ett Nile City inlägg tillhör mina favoriter....letar upp det...återkommer!

  SvaraRadera
 4. Här kommer länken så klart:

  http://www.youtube.com/watch?v=HoRRjbXRXlc

  Bättre eller sämre än så här kan det inte bli, allt beroende på vilken humor man har! (ler)
  Kram ifrån Peter!
  Hälsa din "Kvinna" ifrån mig!

  SvaraRadera
 5. Titta, det är ju precis så här det ska va. Prylar som far fram och tillbaks i all ära, men det är människorna som får en att älska loppisar (fast därmed inte sagt alla knäppa uppköpare).
  Blir så fnissigt glad som alltid så jag måste låta dig veta ;

  SvaraRadera