Ziinga

fredag 11 juni 2010

Uaj döunt ui ål rajt inn fånnettiks?

Den lilla mistluren tassade fram till mig i förrgår medan jag talade i telefonen. Hon ställde sig och suckade 5 gånger högljutt (påminde lite om en valross med bronkit... hur den lilla kroppen kan agera resonanslåda för sådana oerhörda läten är fantastiskt i sig). Om någon påstått att hon pockade på min uppmärksamhet, vore det ett kraftigt understatement. Hon gjorde allt (utom att prata med mig) för att jag skulle lägga på; övade ryggsim på mina fötter, utförde några djärva bålrullningar som måtte fått Elvis att rotera några varv i sin grav och slutligen försökte hon att med ett antal vilda gester försätta mig i hypnos. Det sistnämnda kanske hade lyckats, om inte en av de svepande rörelserna råkat skicka ner det vattenglas jag hade bredvid mig på bordet. Fast det var ju onekligen effektivt nog, jag avslutade samtalet ganska tvärt efter den fuktande incidenten.

-Vad är det? frågade jag en aning irriterat.
-PAPPA!! FÖRLÅT FÖR VATTNET, MEN DET HÄR ÄR SKITVIKTIGT!
Medan jag i vanlig ordning sakta sjönk in i lomhördheten erinrade jag mig själv att ta ett samtal med henne om att tala vårdat.
-Vad är det som är så viktigt? frågade jag henne.
-JAG ÄR SÅ DUKTIG PÅ ATT SKRIVA NU, FÖRSTÅR DU!
Det ringde i öronen.
-Jaså, hur så?
-KOLLA SJÄLV, JAG SKRIVIT NAMNET PÅ MIN STÖRSTA IDOL! ALLDELES SJÄLV!!

Samtidigt som hon vrålade fram det sistnämnda tryckte hon upp en papperslapp framför näsan på mig:Man blir ju tårögd. Dels av de skrivtekniska framstegen, men även över hennes musiksmak. Nåja, med tiden ska jag nog lyckas få henne att inse de gamla rockgudarnas storhet (vilket jag i och för sig aldrig lyckats med gällande hennes systrar).

Nåja, tjusigt var det i alla fall:)

4 kommentarer:

  1. ser min femåriga dotterdotter framför mig med all sin entusiasm. Gulligt var det!

    SvaraRadera
  2. Valet kan väl diskuteras... (Personlig åsikt). Men visst blir man stolt över de små liven! :-)

    SvaraRadera
  3. Helt fantastiskt! Hon kommer gå långt den där damen när hon blir lite äldre. Hon verkar både rätt klipsk, ha bra kreativitet och framför allt skinn på näsan så det räcker till :-)

    SvaraRadera