Ziinga

fredag 23 oktober 2009

Dags att ta ner skylten....icke!

Jag bläddrar i DN's nätupplaga. Nu är det inte så lätt att bläddra i en nätupplaga, men eftersom jag är en konservativ tidningspapperskramare intalar jag mig att jag vänder blad varje gång jag klickar med musen. Jag kanske skulle smälla med laptop-locket varje gång för att förstärka effekten.

Hur som helst så förstår jag genom en artikel att man tydligen utser Årets skylt i Stockholm, alltsedan 12 år tillbaka då Stockholm var Europas kulturhuvudstad. 2009 års skylt blev "Cloud Nine" vid Norra Bantorget.


Mycket fin förstås, men här känner jag att en viss orättvisa smyger sig in. Vinnarexemplaret ovan är ju onekligen mycket snitsig, men med största sannolikhet framtagen av högavlönade designproffs som säkerligen skördar diverse krystade priser året runt.

Jag tycker att om man ska ha ett sådant pris, så borde man banne mig lyfta domarblicken ifrån storstädernas trendiga och likriktade miljonkronorsskyltar för att istället uppmärksamma provinsernas frustande vitala kreativitet.

Där frodas de fräscha idéerna! Där ger oslipade diamanter prov på rå talang! Där formas framtidens entreprenörer!

Kära läsare, jag vill slå ett slag för den lilla människans inneboende storhet. Låt er inspireras av följande exempel på osviklig känsla för maximal kundexponering;
Vad fan har Cloud Nine att komma med jämfört med Stenåsens Kött & Svets??

Jag vilar min väska...(I rest my case, alltså)

Apropå intressanta affärskombinationer. När jag i min ungdom (strax efter Jura-perioden) genomförde min militärtjänstgöring i Eksjö, vill jag minnas att det fanns en affär där man ägnade sig åt den intressanta kombinationen Alfa Romeo och gitarrer. Jag är inte säker om jag minns rätt, men det finns en förklaring till detta också förstås. Med en lön på 30 kronor om dagen var det tämligen svårt att finansiera nikotinbehovet och jag fyllde i desperation min pipa med allsköns jox, allt ifrån björklöv till ostbågar.

Därför är jag inte säker på att jag minns rätt, och jag vänder mig därför till 3 av mina bloggbekanta som jag misstänker huserar i Eksjö; Sandra, Anki och Lindberg.

Finns det, eller har det funnits en Alfa Romeo/Gitarr-affär där?

Eller spelade de smulade ostbågarna i min hjärna ett spratt? Skulle inte förvåna mig ett dugg ;)

Passar på att gratta den fantastiska Stomatol-skylten som fyller 100 bast i år! Om den nu bryr sig...:)

DN

4 kommentarer:

 1. Ved och porr?? *Asgarvar*
  Ja, det finns folk till allt. Man kan inte säga att de inte har fantasti i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Se bara till att hitta en oslagbar kombination, och din lycka är gjord!

  Hmmm, vad sägs om kombon... biltvätt och bowlinghall?
  Advokatbyrå och tatuerarstudio?
  Begravningsbyrå och korvkiosk?

  Möjligheterna är oändliga ;)

  SvaraRadera
 3. Jag har hört om ett företag som heter något med "...flygstäd och korv". De städar alltså flygplan och när de inte gör det så säljer de korv.

  SvaraRadera
 4. haha, ved och porr var ju klockrent. Jag har inte sett något som heter något sådant här, Firmor dyker upp och försvinner snabbt =)
  Men det finns en och annan ganska märkliga kombinationer av företag här. Det är nog vanligare att man blandar sådär här ute i skogarna än inne i städerna.

  SvaraRadera