Ziinga

torsdag 28 januari 2010

När längtan efter nederländsk öl blir för svår...

I Barometern kan man läsa om Kalmarbröderna som av tullen ertappades med att ha 92 liter starksprit och 1,6 kubik öl i lasten.

Imponerande nog kan tyckas, men det tar inte slut där. Efter ett beslut om husrannsakan finner man dessutom ytterligare 500 liter öl hemma hos en av dem.

Båda vidhåller att alkoholen endast var ämnad för privat konsumtion, och att själva anledningen till att de stack ner till Tyskland igen (trots det ansenliga lagret därhemma) var följande;

Den ena brodern blev sugen på Heineken.
Jamendåså! Släpp dem för bövelen, det förstår väl vem som helst att Heineken-åtrån förklarar och förlåter allt!

Jaså, inte det, nähä... :)


Hej Näcken! [hei:neken]

7 kommentarer:

 1. Det hade funkat bättre om det hade sagt Grolsch eller Oranjeboom. Mycket godare!

  SvaraRadera
 2. Klart man måste variera sig och ha mer än en ölsort hemma ;)

  SvaraRadera
 3. Klart grabben måste ha en Heineken!
  Har skottat sönder mina händer återkommer med en rejäl mastodont kommentar senare! Nu ska jag läsa veckans inlägg/kommentarer hos dig och njuta, för det vet jag att jag kommer att göra!
  Hälsa Monique och ha en fin och skön helg på alla vis!
  Kram Peter!

  SvaraRadera
 4. Det här med brännskador, inget är heligt att skoja om för mig (jo, allt som rör barn och sexualtitet), men handikapp det är okej (nästan) du Joacim minns ju Niki Lauda (Ni andra se http://sv.wikipedia.org/wiki/Niki_Lauda ) jag hörde en historia för många år sedan som jag tyckte var lite gullig!
  Det var en orm och en hare som var ute och hoppade/slingrade sig på en väg en mörk natt, det var inte ens månsken så det gick inte att se någonting.
  Helt plötsligt så krockade haren och ormen och bägge blev rädda och skrek till: - Vem där?
  Men då ska Haren som var en mycket humoristisk hare! Vänta säg inget, vi gissar vilka vi är!
  -Va kul sa ormen! Men hur gör vi enkelt!
  Vi känner på varandra så får vi sedan gissa vilka vi är!
  Du kan börja sa haren, sagt och gjort och så fort ormen kände harens långa öron så skrek han glatt jag vet, jag vet, du är en hare!
  -Visst, helt rätt sa haren!
  Nu är min tur!
  Haren började känna på ormens huvud!
  -Hmmm....inga öron, inga ögonbryn, ingen näsa....nu vet jag skrek haren du är Niki Lauda!
  Joacim jag behöver knappast berätta vad som händer när jag berättar en sådan historia idag!
  -Vem fan är Niki Lauda?
  Folk borde läsa mer i sådana bloggar som du och jag har! (ler)
  Det blev nästan en sådan lång kommentar som jag skrev för, men jag planerar bara inför en ännu längre, det här var bara uppvärmning!
  Som sagt trevlig helg alla kategorier och Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 5. Attention, nu kom det en nykterist in i rutan här. No bardon, bara sy in typerna i finkan och häll ut eländet... Om inte annat, så kanske börjar snön smälta. Vore väl alltid lite nytta med spriten då. :)

  Niki Lauda skrevs det om här! Precis som om en kvinna inte visste vem det var... Jag har till och med sett honom tävla och - vinna! Undrar om det inte var på Monzabanan...

  SvaraRadera
 6. Jag såg Eddie Merckx! Men han gick inte lika fort, haha..

  SvaraRadera
 7. Monique:

  Vad är det nu för fel på Heineken då?


  Gafflan:

  Precis så tänkte jag också:)


  Oumberligating:

  Min käre vän, dina kommentarer är unika i sitt slag och jag blir lika glad varje gång jag ser att du skrivit. Jag känner att jag försummat dig men jag lovar dig att din oumberliga blogg skall få täta Alfahanniga besök framöver.

  Jag hade inte hört Niki Lauda-historien tidigare, Monique skrattade så högt att grannarna höll på att ringa störningsjouren! Men i allmänbildningens tjänst har du rätt, det bör vara ett bloggkall att upplysa ungdomarna om svunna tiders hjältar och hjältinnor. Kram på dig och de dina, Monique hälsar också.


  Ailas:

  Du imponerar inte enbart med din vältalighet, dina upplevelser står tydligen inte långt efter heller! Mäkta skoj att ha sett denne fartfantom livs levande! Sedan tror jag att den käre Oumberligating syftade på ungdomlig okunskap och inte kvinnlig sådan. Även din blogg har jag försummat på sistone, jag ber om ursäkt och lovar bättring!


  Monique:

  Eddie Merckx??
  Hur gammal är du egentligen? Har du ljugit för mig om din ålder?

  Eländiga kvinna:)

  SvaraRadera