Ziinga

söndag 21 februari 2010

Världens äldsta enbenta WOW-spelare?

Idag har vi varit och hälsat på gamle opa Henk, Moniques far, på rehabiliteringshemmet. Han har nämligen råkat få sitt ena ben amputerat strax under knät, och han är den främsta anledningen att vi åkt ner hit denna gång.

Henk drabbades av kallbrand i foten, vilket i sin tur var en följd av bl.a diabetes. Därav amputationen.

Den 84-årige kämpen var dock väldigt pigg då vi mötte honom i rehab-hemmets kafeteria i eftermiddags. Med ett skratt berättade han om när han kände hur det kliade i tån, och hur förvånad han varje gång blev då han upptäckte att det inte längre fanns en tå att klia. Sedan vände han sig till mig och förklarade:
-Det kallas fantomsmärtor, förstår du! Det är samma sak som ni belgare har när ni tror ni har huvudvärk, hahahahaha!

Monique skrattade opassande mycket...

I den stilen fortsatte sedan hela konversationen, han hade bl.a kommit fram till att det förvisso var trist att bli av med benet, men å andra sidan kan han nu få pedikyr för halva priset...

Måste väl erkänna att jag tycker gamle Henk är en rätt cool kille.

Jag känner inte att jag sticker ut hakan då jag påstår att han med sina 84 år kandiderar till titeln Världens Äldsta WOW-spelare.
Varje dag ger han sig ut i den binära fantasyvärlden med sin onda, yxförsedda dvärg. Han slåss mot prinsessor och räddar drakar, och Moniques mor (Oma)står alltid bakom och gör vågen för honom varje gång han fäller en fiende.

Hon fyller dessutom den viktiga funktionen att läsa alla meddelanden han får till sig under tiden han spelar. Problemet är att ingen av dem kan engelska, vilket sålunda innebär att läsandet innehåller ett stort antal vilda gissningar. Oma's fantasi gränsar till det livliga, och hennes tolkningar av meddelandena gör att Opa blir så upprörd att han måste gå och lägga sig för att inte drabbas av slaganfall.

Och sådär fortsätter de, dag efter dag.

Jag tycker det är charmigt, och jag är glad att gamle Henk är så pigg. Han har många fler monster att ta hand om, och jag hoppas han får göra det läänge till.

Prata inte engelska med WOW-dvärgar, då blir de förbannade!

2 kommentarer:

 1. Hej Min Gode Bloggvän och vapendragare! Alltid spännande att läsa om dina öden och äventyr!
  Sätter mig vid datorn för att värma upp min fingrar efter snöskottning och iskyla minus 21 här! Ojej, jag vet det finns kallare ställen!
  Har just dragit loss grannen ifrån hans parkering, han är en sådan där lirare som förespråkar dubbfritt på vintern så egentligen så borde jag inte hjälpa honom, dessutom tycker han att jag har en förstår och bensinslukande bil.
  Men jag har ju fått någon slags kristen uppfostran så jag drog loss honom trots allt men visade honom mina fulldubbade Nokia Hakkapilta däck och kunde inte heller låta bli att påpeka att det var en djävla tur att min bil väger ett ton mer så det är bara att "rycka loss" hans kärra ifrån snösuggreppet!
  Ja, nu ska jag inte tjata mer om det, men om vi inte va några här i Stockholm som rev upp isen med våra dubdäck då hade den här staden inte fungerat trafikmässigt så djävla dåligt som många kör bil här!
  Hm...nu lät jag kanske lite ser, men uppriktigt det här är en riktigt fin dag måste jag säga i mitt liv!
  Ja, det här med WoW fantaster det är inte lät ena sonen är toppsidad med nivå 80 och min helt galna fru ligger någonstans på 70, de kanske är dom som skriver till honom på Engelska! (ler)
  Min Farsa är också enbent men han har rökt bort sina blodkärl och tycker också det här med fantomsmärtor är intressant.
  Han borde också spela Wow!
  Ja, som sagt spännande att läsa om Era vidare öden och äventyr så jag hänger på! Haft en liten "bloggtvivelsvacka" men du vet alla fina tjejer, Bitte mfl som du och jag har turen att få vistas ibland hjälpte till att få upp mig ur träsket denna gången!
  För kallt för att gjuta idag så idag blir det lite jobb vid datorn sedan blogg och OS för hela slanten!
  Ha det bäst, hälsa de dina!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 2. Det är förtjusande när både ung som gammal kan hålla humöret uppe trots livets tuffa prövningar. Om detta sedan sker genom WOW eller besökare från Sverige, nej... menar Belgien, gör detsamma.

  Kanske kan det till och med vara så att ett hyggligt humör k a n påverka tillfrisknandet?

  Han kommer nog att spela vidare i många år! :)

  SvaraRadera