Ziinga

söndag 15 november 2009

På med hjälmarna, gott folk!

Jaha, nu ska alltså den schweiziska helvetes-partikelaccelerator-maskinen startas igen.

På med cykelhjälmarna och kura ihop er i fosterställning under köksbordet för nu vankas det svarta hål och annat skoj, åtminstone om man ska tro det mina barn skrek och yrade om i den apokalyptiska feber som rådde bland ungdomarna för ungefär ett år sedan.

Inte ens svinisen kommer i närheten av den makalösa psykosen. Hujedamej...

Nå, är man väldigt orolig för protonkrockarens framfart, kan det vara skönt att veta att det inte krävs så mycket för att sabba den.

I veckan så flög nämligen en målsökande fiskmås med en baguette i näbben över anläggningen. Den släppte några väl valda smulor ner i maskinens elstation, och så var acceleratorn utslagen i ett antal timmar.

Om vi då tänker oss att en tränad pelikan släpper ner en stelnad skogaholmslimpa på liknande sätt, så är vår framtid säkrad i åtminstone 3 år framåt.Baguetten, helvetesmaskinens svurne ärkefiende.

Apropå apokalyps så bevittnade Monique och jag spektaklet ”2012” på bio i förrgår. Vilken dynga. Fantastiskt välgjorda effekter, visst, men det räcker inte hela vägen. Klar besvikelse!

Det mest spännande med biobesöket var nog den käcke yngling som satt framför oss. Han stegade halvdansande fram till sin plats iförd gummistövlar och Fjällräven-jacka med kapuschongen uppe. När han väl satt sig såg man kapuschongen vicka fram och tillbaka i takt med den musik han lyssnade på (detta är ett antagande eftersom det inte gick att avgöra om lurar fanns eller ej.

Efter en stund tog han av sig jackan, och avslöjade ytterligare ett plagg med huvan uppe. Det var som att beskåda kapuschongvarianten av en rysk Babusjka-docka (ni vet en sådan man öppnar för att finna en till, och en till, och en till....). 2 (!) avklädningar senare hade han fortfarande huva, och nu hade jag stora problem att hålla mig för skratt. Att huvudbeklädnad på en pojk kunde vara så roligt! Skit samma att filmen var dålig, kapuschongpojken gjorde besöket värt pengarna:)

Jag vill också bidra till underhållningen, så nästa gång jag går på bio skall jag bära en sombrero. Caramba!
SVD , DN

4 kommentarer:

 1. ok då ska jag betala en massa pengar för att se pöjkspolingen

  Tror på dina ord.

  SvaraRadera
 2. Du lär bli riktigt ordentligt poppis med den på :-) Stenkul!

  SvaraRadera
 3. Man kan ju trösta sig med att om det mot all förmodan skulle uppstå ett svart hål så lär uppslukningen av oss själva gå ganska snabbt. Något ska man ju ändå dö av och visst vore det lite ballt att bli uppäten av ett svart hål. Man föds genom ett hål och dör genom ett.

  SvaraRadera
 4. Daniel:

  Gör det, eller så väntar du tills jag kommer med sombreron;)


  Bitte:

  Visst blir jag, haha:)
  Funderar även på att spela upp fågeln på Kalle Ankas djungelexpedition (Alapa-pa-pa-pa-pa, du vet) med mobilen då och då.


  Sandra:

  Ja jäklar, du har rätt! Det är ju snudd på poetiskt, prästerna skulle i all hast få skriva om griftetalet;

  "Ur ett hål är du kommen. I ett hål skall du åter fara" :)

  SvaraRadera