Ziinga

onsdag 15 december 2010

Man anar ugglor i Mazdan

Musikens helande kraft har ju de flesta av oss hört talas om, men att den tesen även skulle gälla för fjäderfän kanske inte är lika allmänt känt.

I dagens DN och SVD kan man läsa om en uggla som praktiserat just denna teori. En gentleman i Östersund (för övrigt  symptomfri ifrån magbakterier) kommer körandes i sin bil (kanske visslandes på en fuga av Bach, vem vet) då plötsligt något stort och (f)jädrigt dunkar in i sidofönstret. Den lätt förvånade föraren stannar och tittar efter vad som hänt, och han konstaterar att han kolliderat med en stor, hiskelig (och död) uggla.

Han placerar fäet i passagerarsätet och åker vidare (förmodligen i syfte att ge ugglan en borgerlig begravning i närmaste uggletipp). Plötsligt börjarIn Flames' låt Only For The Weak vråla ur mobiltelefonen, och det är tydligen precis vad en skendöd uggla behöver höra för att känna sig vederkvickad till fullo.
Ugglan upplevde en underbar revival och firade detta genom att ta en flygtur i bilen. Eftersom en uggla av naturen är en präktigt stor fågel vållade detta tilltag vissa bekymmer för chauffören, som ändå till slut lyckades få stopp på sitt ekipage, med ugglan stående bakom ratten.

Vad som sedan hände framgår inte särskilt tydligt, men man kan ana att ugglan bad att få bli avsläppt vid närmaste tall.

Efter denna upplyftande historia uppstår (minst) två frågeställningar;

Vad hade hänt om mobiltelefonen spelat Cara Mia med Måns Zelmerlöw istället? Förmodligen hade kräket dött på riktigt.

Vilken sorts uggla rörde det sig om? Jag kan bara gissa, men jag tror det var en Motor-uv.


Måns Zelmerlöw? MÅNS ZELMERLÖW??? Säg det namnet en gång till, I dare ya'!

3 kommentarer:

 1. Hahaha.......underbart inlägg som vanligt ifrån dig! Funderade själv mycket hur det hela avlöpte........och det är ju djäkla skillnad på uggla och uggla...i storlekssunpunkt alltså....en berguv fladdrande runt huvudet under bilkörning till dånande musik vållar helt klart mer bekymmer en en liten uggle varient som katt(alysator)uggla!
  Ha en fin fortsatt vecka!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!
  PS: Nu vet jag att Kvinnor är glana på riktigt........du skulle se vilka mail jag fått ifrån härligt galna lystna kvinnor om att de vill vinna min kalender med grabbar med "tubsockor" i kalsingarna!

  SvaraRadera
 2. Kan det inte ha varit en socialdemokratisk uggla, den så kallade SUV:en? Det stämmer ju in på att den inte visste vad den gjorde, fast den borde kanske ha valt ett annat fordon än en Mazda i så fall..

  SvaraRadera
 3. Oumberlige Peter:

  Tubsockor i kallingarna? Själv behövde jag grövre artilleri för att imponera, jag fick använda ett par lovikavantar + mössa för att det överhuvudtaget skulle bukta det minsta...
  Kram på dig!

  Hasse:
  Se där ja, en politisk vinkel på det hela också:) Inte dumt alls, man måste vända och vrida på alla frågor för att förstå dem.

  SvaraRadera