Ziinga

onsdag 25 november 2009

Matlagarhannen!

Frrrreeeeedaaaaag!

Ja, Scania-fredag vill säga. På grund av de ekonomiska hemskheterna i världen har vi just nu mer helg än arbete, något som kanske skulle tilltala många, men jag tycker det är skumt.

Det är snudd på att man börjar se fram emot arbetsdagarna istället, hur lustigt är inte det så säg?

Nå, denna påtvingade helg skall i alla fall startas med god mat, banne mig!

Först skall fläskfilébitar brynas i smör, en stund därefter skall ett gäng trattkantareller få möta sitt öde ihop med köttet. alltihop skall bli gyllenbrunt. Salta och peppra. Efter bryningen (heter det så? ...bryningen...brynandet....brynigheten) hälls en blandning av creme fraiche och kantarellfond.

Rör om eländet och låt småkoka några minuter.

Strö över färsk timjan.

Servera med ris eller pasta (vi tar farfalle denna gång)

Njut av maten med en rioja till:)

Trevlig helg!

7 kommentarer:

  1. Mmm! Lät fantastiskt gott, oavsett om det heter bryning, brynande eller brynja. :-D

    Ha en trevlig kväll därute i höstmörkret!

    SvaraRadera
  2. Nu vet jag vad jag ska göra med resterande kantareller i frysen. :)

    SvaraRadera
  3. hahah joacim du kanske borde starta en matblogg istället? XD

    SvaraRadera
  4. Hejsan! Jag har färgat håret rött! hihi. döda mig inte:D Det är jättefint:)Vad vill du ha i julklapp förresten? En locktång kanske?

    Erkänn att du aldrig läser min blogg din taskmört. Jag som gjort reklam för dig och allt:)

    Ses på fredag! Puss puss papsen, love you!<3

    SvaraRadera
  5. Oumberlige Peter på banan igen!
    Mina såriga händer börjar läka, viss härdning pågår, läser nu ikapp hos dig, ser att jag missat en hel del!
    Ha en skön kväll!
    Kram ifrån Peter!

    SvaraRadera
  6. Stavningen är inte så viktig, bara du inte har på dig en brynja när du lagar mat...

    SvaraRadera
  7. Jag kan meddela er alla att rätten mycket riktigt blev bedrövligt god, och brynjan lät jag vara för denna gång (den använder jag endast vid friteringsarbete).

    Matblogg? Ja, varför inte?? Men bara om bloggandet resulterar i att jag får fantastiska maträtter levererade vid min dörr varje dag...rackarns, där föll det:)

    Dotra mi har blogg, förstår ni. Jag ska reklamera den (det vill säga, göra reklam för den) i ett inlägg framledes.

    Oumberligating:

    Kör hårt, min vän! Snart skriver jag en rad i din blogg också, var så säker!

    Kram på er allihop!

    SvaraRadera