Ziinga

söndag 26 april 2009

Vagina-dagen??

Idag fick jag reda på att det är vaginans dag. Inte riktigt samma sak som kanelbulle- eller semledagen, eller hur?

Tydligen har denna dag firats sedan 1998, men jag kan inte påminna mig att jag hört talas om den innan idag. Finns det en motsvarande penisdag på hösten, någon som vet?

Det känns som det går inflation i krystade ”specialdagar” nuförtiden. Lindberg skriver i sin utmärkta blogg om ytterligare en dag som gått mig förbi. Gissningsvis är vi bara månader ifrån att ha 365 öronmärkta firardagar för de mest suspekta objekt.

Så här skulle det kunna se ut:

11:e maj – SMS-dagen, instiftad av Telia, Tele2 och Telenor i ett unikt samarbete. Dagen går ut på att skicka så många meddelande som möjligt till släktingar utomlands till dubbel taxa, och förtjänsten går oavkortat till Kronprinsessans stundande smekmånadsresa till Säffle.

7:e augusti – Elmätardagen, skapad av Eon. Tanken är att alla i hela Sverige ska dra på allt elektriskt hemma för fullt i ett dygn. Syftet är att kalibrera upp de idag alltför snabbräknande sattygen till att räkna ännu fortare. I gengäld kan alla konsumenter anordna raveparty i elmätarens sken, lamporna lär blinka så snabbt att inga roliga svampar behövs för att bli knäpp.

"Nu grabbar startar vi med YMCA som uppvärmning och sen går vi över till Måns Zelmerlöf"


24:e oktober – Ange en fildelare-dagen, instiftad av Antipiratbyrån. Om du anger din fildelande granne denna dag har du chansen att vinna en trisslott. Har du då riktig tur får du skrapa i TV, har du otur får du en skrapa av grannen.

Det skulle faktiskt vara spännande att få se en heltäckande kalender med alla dessa oumbärliga dagar vi prackas på.

Jaja, fler kommer , det är jag säker på.

Har ni några förslag?


Dagens Mondegreen:

Artist: Steve Miller Band

Ursprunglig text: ”Big ol' jet airliner”

Mondegreen: ”Big old Jed left the light on”

Nu har gamle Jed glömt släcka lampan igen, är det någon som kan skjuta den fan?


För övrigt anser jag att det faktum att jag bakat en tigerkaka idag skadar min mansgris-image.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar